op de website van de ModelSpoorClub De Kempen.

In het hart van de Kempen en in het toendertijd onontgonnen terrein op modelspoorgebied tussen Lier en Hoeselt zijn in 2000 een tiental mensen samengekomen die wat wilden bouwen.

Tijdens de eerste avonden in de kelder van Modelbouw Ceulemans in Geel ontsproot het idee van een gelijkstroombaan in modulevorm. Scherpenheuvel werd geboren: een kopstation met eenvoudige bediening en met voldoende variatie voor een levendig spoorbedrijf. Korte tijd daarna werden de eerste modules in elkaar getimmerd en werd begonnen met de bouw van de baan en het stationsgebouw. Elektrische schakelingen werden gebouwd en de eerste testritten werden gereden.

 

 

Door plaatsgebrek moesten we op zoek naar en ander lokaal. Na een kort verblijf in het tuinhuis van de voorzitter belandden we via enkele jaartjes in het parochiecentrum van Mol Millegem op het terrein van het Zilvermeer in Mol. Hier werd opnieuw gestart met de afwerking van de baan. De modules met het station tot de module voorbij het inrijsein werden afgewerkt.

Hiermee zijn we te gast geweest op enkele grote tentoonstellingen (Mechelen, Genk en Ciney) en hebben ons getoond in Modelspoormagazine (jubileumnummer 100).

 

Ondertussen werd er vlijtig verder gebouwd aan de volgende modules en op 18 en 19 oktober 2014 werd de baan in afgewerkte toestand voor de eerste keer getoond op de 7de Grote Modelspoort Expo in de Brabanthal in Leuven. Zie de mediagalerij voor enkele sfeerbeelden.

 

Tevens werd gestart met een demonstratiebaan voor de bezoekers van het Zilvermeer. 

Daarnaast amuseren we ons met modelbouwtechnieken, een bezoekje aan andere clubs, enkele uitstappen naar manifestaties en het nodige gekeuvel over miniatuur- en grootbedrijf.

Mocht het u interesseren, u bent steeds welkom op een van onze clubavonden. Gelieve hiervoor contact te leggen via email Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of via telefoon op +32 479 53 62 84.

 

Het bestuur.